Kiinteistöalan tietopankki

Johdanto

Tervetuloa Vuokraisännän kiinteistöalan tietopankkiin! Tästä osiosta löydät enemmän kiinteistöalan tietoa kuin mistään muusta ilmaisesta verkkopalvelusta, luettavaa on monta sataa sivua. Tietopankin sisältö on rakennettu yhdessä alan asiantuntijoiden sekä palvelun käyttäjien kanssa. Se sopii niin omistajille, vuokralaisille, vuokrakohteiden hallinnoimisesta vastaaville henkilöille sekä alan muille ammattilaisille. Tietopankin sisältö löytyy kokonaisuudessaan myös palvelun rekisteröityneiden puolelta ’Ohjeet’-osiosta. Tässä lyhyt kuvaus sisällöstä:

Asunnot - osto, myynti ja vuokraus

Oletko ostamassa, myymässä tai hankimassa vuokra-asuntoa omaan käyttöön/sijoituskohteeksi? Löydät tästä osiosta kaiken näihin aiheisiin liittyvän yleistiedon. Mikäli haluat vielä tutustua näihin asioihin liittyviin lakipykäliin, suunnista osioon ’Kiinteistöalan lait ja määritelmät’.

Isännöitsijän käsikirja

Tämä osio kertoo tarkemmin isännöitsijän tehtävistä. Osion kirjoittaminen on vasta aloitettu joten se ei vielä ole yhtä kattava kuin muut.

Kiinteistöalan lait ja määritelmät

Tähän osioon on kerätty yhteenvedot kaikista kiinteistöalan tärkeimmistä laeista sekä määritelmistä. Valikoima kattaa kaiken asunnon omistamisesta kokonaisten kiinteistöjen hankintaan ja hoitamiseen.

Laskukaavoja kiinteistösijoittajille

Oletko joskus turhautunut kun olet etsinyt hakukoneista laskukaavoja esimerkiksi vuokratuottojen laskemiseen? Mielipiteitä ja laskutapoja löytyy useita, ikävä kyllä monet niistä eivät täytä esimerkiksi verottajan vaatimuksia. Olemme yrittäneet koota tähän osioon mahdollisimman kattavasti niitä oikeita laskukaavoja.

Sanastot

Muilla on sanasto, meillä on sanastoja. Omina kokonaisuuksinaan löytyy niin kiinteistöalan, rakennusalan, kirjanpidon, rahoitusalan sekä tilastojen sanastoja. Eli kaikki ne sanasto joita Vuokraisäntä.fi palvelun käyttäjä voi koskaan tarvita. Sanaston lopussa on myös selitettynä useita alan lyhenteitä.

Linkkejä

Linkkikirjasto on uusi kokonaisuus joka ei vielä ole kovin iso mutta kasvaa jatkuvasti. Ehdotuksia linkeiksi otetaan vastaan.